ΒΕΡΟΝΙΚΗ Δ. ΛΕΚΚΑ

Γεννήθηκε στη Νίκαια Αττικής το 1980. Είναι Δικηγόρος παρ’ Εφέταις και αποτελεί μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Σπάρτης από το 2008.

 

Σπουδές

Νομική Σχολή Πανεπιστημίου Φλωρεντίας. Επισκέπτρια-φοιτήτρια στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Φλωρεντίας για την πτυχιακή εργασία στο Διεθνές εμπορικό Δίκαιο με τίτλο «Υπερεθνική μεταφορά τεχνολογίας». Υποτροφία στη Νομική Σχολή Πανεπιστημίου Βοστώνης (BUSL). Aναγνώριση πτυχίου από το Δ.Ο.Α.Τ.ΑΠ. LL.M. στη Διεθνή Εμπορική Διαιτησία Πανεπιστημίου Στοκχόλμης. Τίτλος μεταπτυχιακής εργασίας «Εκτελεστότητα αλλοδαπών διαιτητικών αποφάσεων στην Ελλάδα, ενέχουσες τη ρήτρα της ποινικής κύρωσης». Αναγνώριση μεταπτυχιακού τίτλου LL.M από το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. Προαγωγή παρ’ Εφέταις 2014, ενώ ομιλεί Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά.

 

Επαγγελματική Εμπειρία 

Παρίσταται σε δικαστήρια αμφότερων των βαθμών δικαιοδοσίας. Αναλαμβάνει υποθέσεις  αστικού (οικογενειακού, ενοχικού εμπράγματου, κληρονομικού) εμπορικού και ποινικού δικαίου και με το δίκαιο του κτηματολογίου. Έχει υπάρξει ανά διαστήματα εξωτερικός συνεργάτης Δήμων Ο.Τ.Α. Αναλαμβάνει περιουσιακής και οικογενειακής φύσεως υποθέσεις Ελλήνων κατοίκων εξωτερικού  (Αμερικής) και συνεργάζεται με γραφείο στην Καλιφόρνια Η.Π.Α. Συμμετέχει σε ομάδα Δικηγόρων Διαιτησίας για την μετάφραση στα Ελληνικά του Κανονισμού Διαιτησίας του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου των Παρισίων. Επίσης, είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Σπάρτης (ΑΜ 68), του  International Commercial Arbitration Law Alumni Association και του ICC YAF. Στις δύο τελευταίες Εθνικές εκλογικές αναμετρήσεις συμμετείχε ως υποψήφια βουλευτής για το νομό Λακωνίας στην παράταξη της Νέας Δημοκρατίας.

Βρίσκεστε εδώ: ΑΡΧΙΚΗ